Радехівська районна рада
Радехівський район, Львівська область

Гуцульське народне дійство«Полонинське літо» 2019», що відбувалося в урочищі Запідок с.Верхній Ясинів Верховинського району Івано-Франківської області

Переглядів: 78

 

 

?????????»?????° ?????? ?????¶???????????° ? ?°?????????° ? ?°???°.?????????»?????° ?????? ?????¶???????????° ? ?°?????????° ? ?°???°.?????????»?????° ?????? ?????¶???????????° ? ?°?????????° ? ?°???°.

 

?????????»?????° ?????? ???°?????? ???»????????????.16 червня 2019 року делегація Радехівського району, у складі якого була голова районної ради Марія Климочко відвідала фестиваль ««Полонинське літо»2019» , що відбувалося в урочищі Запідок с.Верхній Ясинів Верховинського району Івано-Франківської області цієї неділі - 16 червня, та знайомство з місцевою кухнею Верховинщини.

Завершено другий етап реалізації спільного проекту «Презентація автентичної карпатської кухні як історичного скарбу України та частини кулінарної спадщини Європи», де Вижницька районна рада виступає партнером Радехівської районної ради Львівської області, ГО «Ми в дії» та Верховинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.


Радехівщину на фестивалі "Полонинське літо 2019" представляв творчий колектив "Передзвін" Народного дому с. Корчин (худ. керівник Н. Шульган). 


Вперше відбулося знайомство Радехівчан з традиційною кухнею Верховинщини. Найбільше уваги, було приділено традиційним сирам гуцулів. Будз, бринза, вурда… І це ще не повний список продуктів з молока овець та корів, які можна було скуштувати під час дійства та запитати рецепт приготування у місцевих жителів та підприємців.
Два заходи проекту вже позаду. На черзі підготовка до проведення розширеного «Західноукраїнського фестивалю “Куховарня RadoFest”», який відбуватиметься 27-28 липня 2019 року в м. Радехів Львівської області, та передбачає участь партнерів проекту, фольклорних колективів як Вижницького так і Верховинського районів у даному дійстві. А також, презентацію традиційних страв даних регіонів, та проведення відповідних майстер-класів.
Нагадуємо, що даний проект впроваджується в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад, компанії ДТЕК та ПАТ "Концерн Галнафтогаз".
Метою проекту є відновлення та пропагування українських автентичних страв місцевої кухні західних регіонів як історичного скарбу України на рівні з національними традиціями, українським фольклором, та сучасною музикою. Створення унікального гастрономічного туристичного маршруту між сусідніми регіонами Львівщини, Івано-Франківщини та Буковини, шляхом участі у регіональних фестивалях.

« повернутися до списку новин